Kicki 02.07.2007 - 25.02.2016

Kicki fikk sovne inn i dag. Det gikk veldig fredelig og fint for seg. 

Hun har slitt med skulderen siden hun ble operert i august. Det ville aldri bli bra og hun har gått på smertestillende hele tiden, uten at det hjalp.

Siste turen.

Kicki er blitt operert i skulderen

 20.08.2015 var jeg hos veterinæren her hjemme for å undersøke skulderen til Kicki og det syntes ikke noe på røntgen som skulle tilsi at hun hadde vondt og haltet. Det var litt forkalkninger øverst i ryggen og litt i høyre hofte (ikke hofteleddet). Veterinæren er også fysioterapeut og fant ut at det kanskje var bicepsen. For å finne helt ut av dette, måtte det en spesialist til og vi fikk time på Oslo Dyresykehus fredag 28.08.

Det ble en lang dag. Jeg reiste hjemmefra kl. 0630 pga trafikk og sånn. Når vi kom inn ble Kicki skrevet inn, men jeg ville snakke med kirurgen før jeg dro og måtte vente til ca. 0930 før det skjedde. Etter det dro jeg til Øystein og var der til ca. 1230 og dro ned til Oslo Dyresykehus igjen. Kicki var ikke klar enda, så jeg ventet en stund, men fant ut at jeg kunne dra hjem og lufte de hundene som var hjemme.

Der var kø og kø. Når jeg etter 2 timer var kommet til Sandvika, ringte kirurgen og jeg snudde da for å hente Kicki. 

Kicki hadde ikke noe særlig med forkalkninger, men brusken så ikke pen ut og bicepssenen var stygg. Det ble rensket opp i brusken og senen kuttet. Så får jeg se om et par uker om Kicki er fin igjen. Skuldere kommer aldri til å bli bra, og hun skal gå på smertestillende, antagelig resten av livet. Bare hun får et bra liv er jeg fornøyd. Hun må helst slutte å  hoppe over alt hun kommer, og det blir ikke lett, men vi må prøve.

Alt i alt ble det en lang dag og jeg var ikke hjemme før ca. 1830 og de andre hundene hadde greid seg helt fint, heldigvis.

Rallylydighet

Kicki og jeg begynte å trene rallylydighet i høst og det er en sport som vi begge syns er morsom. Vi trives i miljøet og har kjempeflinke instruktører. Vi har gått nybegynnerkurs før jul og viderekommende etter jul.

Helgen 9.-10. mars 2013 startet vi i vår første konkurranse.
Lørdagen gikk Kicki kjempebra, men jeg gikk forbi et skilt og da ble vi disket.
Søndagen kom og ny start. Dette gikk så bra at vi vant, Kicki var kjempeflink.


Jeg var kjempeglad.

Kicki ble BIM på årets siste utstilling!🙂

Kicki har fått løpetid.  😀 Vurderer å parre henne nå. Bruker antagelig Theon.
De er begge rasetypiske både i utseende og gemytt. De er friske og fine hunder som også passer i barnefamiler. Datteren min med 2 barn har passet dem og de er helt eksemplariske sammen med barna. Begge er vokst opp med både sin egen rase og miniatyrhunder (løwchen).
Jeg forventer stabile hunder som også har utseende med seg.

Kicki og Theon på tur.

14.02.2010

Var på utstilling i Letohallen, dommer var Grethe Bergendahl og Kicki ble BIR

Kicki BIR og GT BIM

31.01.2010

Kicki ble stilt på Hellerudsletta i dag, dommer var Inger Brodal Ronander og hun endte som BIM 😀. Kan ikke klage på det.

Kritikken:
utm. type og størrelse, hals og reisning, men en anelse tung i skulder. Benstamme og kropp i harmoni. Velvinklet foran og bak. mørke øyne beardis blikk korr. rylgg, singe (noe med bevegelsene) utm. haleføring, trivelig temp.

17.02.2010

Årets andre utstilling i Letohallen.
Vi var i Letohallen igjen og dommer i dag var Norman Deschuymere. Siden Kicki ikke var helt fornøyd i ringen i går, reiste jeg hjemmefra så tidlig at vi kunne få trent i ringen før bedømmelsen (vi var første rase). Trente med godbit og det funket, så da fikk jeg bruke det i ringen etterpå. Pleier ikke å bruke godbit i ringen, men siden det fikk henne til å glemme gulvet var det bare å bruke det. 
I dag var enda færre i ringen, bare 5, 3 hanner og 2 tisper. Kicki ble nr. 1 i championklassen med ck og beste tispe. Og i dag ble hun i tillegg BIR 🙃

Litt bustete etter bedømmelsen, men det får ikke hjelpe.

16.01.2010

Årets første utstilling i Letohallen.
I dag var vi i Letohallen med dommer Frank Christiansen (samme som ga Kicki cert og championatet). Vi var ikke flere enn 7 totalt i ringen. Kicki gjorde det bra nr. 1 i championklassen med ck og beste tispe og BIM. Bra det. 🙂

Dessverre ville hun ikke gå så bra som hun kan, syntes gulvet var glatt.

Lydighet

September 2009

Kicki og jeg har begynt med litt lydighetstrening. Har meldt meg inn i Asker Hundeklubb og vi trener foreløpig hverdagslydighet. Har hatt med Betty også et par ganger, for det ser ut til at det kan bli litt mye med 1 time til en og halv time hver gang.  Kicki er blitt ganske flink. Enkelte ganger ser det ut som hun ikke skjønner noen ting, bare at hun får godbit når hun gjør som jeg sier. (Uten godbit skjer det ingenting. Hjemme går alt så mye bedre, ikke det hun bryr seg med de andre hundene, de er ikke viktige. Vi har jo vært å trent til utstilling med mange andre hunder så hun vet hva trening med andre hunder innebærer.) Plutselig sitter øvelsen, så det blir morsomt å begynne på kurs til våren. Håper at vi kan gå noen lydighetskonkurranser etter hvert.

Oktober/november

Nå blir det et opphold i treningen (vi skal trene hjemme) når Gaya får valpene sine. Da er det disse som får mest oppmerksomhet.

Bli sittende

Nesbyen 31.07. - 02.08.2009

Nesbyen sto for tur denne helgen.
Vi reiste opp fredag 31. august 2009 og det ble børsting den kvelden for å gjøre så godt inntrykk som mulig. Syntes jeg hadde fått pelsen til Kicki bra og hun var i kjempehumør og løp bra når jeg trente med henne. Dette lovet bra for resten av helgen.


CHAMPION

Lørdag 1. august 2009: dommer Frank Christiansen.
Vi gikk inn i ringen og Kicki vant åpen klasse med CK. Etter å ha hørt bedømmelsen til dommeren tenkte jeg at det ville gå bra, men at hun skulle bli beste tispe var i overkant. Hun fikk jo da også certet og ble NORSK UTSTILLINGSCHAMPION (25 måneder gammel) og ble BIM.
Kritikken:
M.g. type. Kraftig velskåret hode. Bra front. Stabil overlinje. Velvinklet. M. g. pelssruktur. M. gode bevegelser.

Første gang i championklassen

Søndag 2. august 2009: dommer Harry Tast (veldig koselig dommer)
Kicki og jeg gikk inn ringen for første gang i champion-klassen. 
 Vi løp og løp og dommeren syntes hun hadde veldig bra bevegelser og jammen vant hun ikke klassen med CK og ble beste tispe. Og etter å ha løpt og løpt igjen ble hun BIM. Det virket som hun ble litt lei av all løpingen. Jeg var kjempefornøyd med henne.
Godjenta.
Kritikken:
M. vakker tispe. Velbalansert overlinje, velformet hode med parallelle linjer, velplasserte og lange skuldre og overarmer. Stri pels, beveger seg med bra steglengde. Helt korr. fram.

Kicki på utstilling

Vi var på utstilling i Kristiansand 10. mai 2009. Kicki ble 2. beste tispe og tok sitt andre NKK-cert og R-cacib. Beste tispe er allerede int. uch så Kicki får etter hvert sitt første cacib.
Dommer var Avi Marshak, Israel. 

Kicki ble hentet i Sverige 27. august 2007 og har vist seg å være en grei liten dame.
Hun er sort/hvit og ser ut til å kunne gjøre det bra i utstillingsringen. Hun har gjort det veldig bra på valpeshow. 6 valpeshow, 1 BIM, resten BIR og gruppeplassert og dessuten bisplassert 2 ganger.
 

Hennes foreldre er S UCH N UCH DK UCH INT UCH Shorelines Devoted To Shaw og Alistairs X-Travaganza.
Begge er HD og AA frie.

Kicki er nå røntget med resultatet HD: A

Kicki har blitt en veldig trivelig hund etter hvert og er blitt rolig og fin, grei å ha med å gjøre.

Hennes beste plassering i utstillingsringen i 2008 var NKK Drammen 2. bt. tispe og cert.


Utstilling med kritikker

Kicki har nå passert året og har vært på noen utstillinger. Det har blitt mange 1jk og 1jkk, men ikke bedre enn HP. Hun slo virkelig til på NKK Drammen 16.08.08 og tok storcert og ble 2. bt. 🤩 Dommer Jean Lanning, UK.  (Hun ble også kvalifisert for Crufts) Dette har jeg ventet på og det er alltid betryggende og ha fått det store certet så tidlig og vi får bare håpe på fremgang videre.
25.10.2008: Kicki tok sitt andre cert og ble BIM🙂. Norsk Miniatyrhund Klubb, dommer Gunnel Holm.

Junior tik av mycket bra type.  Bra rygglinje. Bra hode, Mycket femi.
For sin alder velkropped. Bra pelskval. Utm. svansføring under rørelse.
Rør seg bra.

Kickis stamtavle

SUCH. Shorelines Devoted To Shaw
HD: A ED: Free

Diotima Sea Scout
HD: A ED: Free

GBCH. Gillaber Drummond JW.
HD: 6:5

GBCH. Natterjack Just Perfect For Diotima
HD: 4:4

NORDCH.INTCH. Shorelines Aquarelle
HD: A ED: Free

NORDCH.INTCH.KBHV-02. Binbusy Quotation
HD: Free ED: Free

DKCH.SUCH. Binbusy Serenade
HD: Free ED: Free

Alistair's X-Travaganza
HD: A ED: Free

NORDCH.INTCH.SV-95. Potterdale Illusion
HD: Free

GBCH. Potterdale Conclusion
HD: 4:6

Gillaber Caledonia At Potterdale

SUCH.NUCH. Alistair's Remember Me
HD: Free

NORDCH.NORDV-97 Potterdale Exellence
HD: Free

INTCH.NORDCH.NV-96.EUW-97.KBHV-97.SV-99. Alistair's Give It Hot
HD: Free