07.03.1999 - 17.01.2013

Diesel er nå snart 14 år og har fått kort pels. Ble riktig søt, syns jeg.


7. mars 2011
Diesel er blitt 12 år!!!!

Diesel på tur 12 år gammel

Diesel er en hund som hele tiden har vært den hunden jeg har ønsket meg. Har aldri gjort noe galt eller ødelangt noe. Alltid vært snill og grei, den selvskrevne lederen i flokken. Har ledet flokken her hjemme med en mild "hånd", brukt stort sett bare blikk og kroppsspråk som har vært veldig effektivt.

Fremdeles litt fart i den gamle damen

 

Etter som hun nå er en eldre dame, har hun etter hvert slappet litt av i forhold til sjefsrollen, tillater litt mer nå, men er på plass hvis det er noen som ikke hører på meg. Kjempe god hjelp for meg i alle år. Hva gjør jeg når hun en dag ikke er her mer? Vil ikke tenke på det.

Må igjen få takke oppdrette Hilde Didriksen for at jeg fikk akkurat den valpen jeg ville ha. Hun er en hund som er "once in a life time dog", helt utrolig god og grei hund.

Det er ingen av de andre 5 beardisene som jeg har/har hatt som kommer opp mot henne, selv om de også er helt supre hunder og jeg kunne ikke hatt en bedre flokk. Ikke noe tull i gjengen. Alle er lydige og snille og er som jeg har forventet at de skulle bli.

Godjenta er ikke like sprek som hun var, er ikke så rask på tur, går gjerne bak meg og følger med på de andre og sover mer i løpet av dagen, men er alltid klar for tur eller litt trening.

Diesel slapper av på sofaen etter tur.
7. mars 2010

Diesel er 11 år i dag.


I dag er godjenta 11 år! Syns ikke det er så lenge siden jeg var hos Hilde og tok i mot dette kullet. 11 stykker ble det.

 Hun er i utrolig god form og skal være med på flere utstillinger i år. Gleder meg.Hun er med på tur i skogen hver dag sammen med Gaya og Betty. Går gjerne tur med de tre sammen og Kicki og Theon for seg selv. Blir litt mye med 5 av gangen.

  Gemyttet hennes er helt supert, er kanskje litt mer utolmodig med de andre hundene her hjemme. Sier ifra når det blir for mye mas, men det syns jeg er helt greit. Hun er fortsatt sjefen i huset og holder orden i rekkene. Lurer på hvem som overtar når hun en gang er borte. Det er ingen som utpeker seg som nestkommanderende pr. idag.

Hun har blitt mer frekk med årene. Før rappet hun aldri mat, men nå tar hun mat fra benken hvis anledningen byr seg og jeg gidder ikke kjefte på henne for det.  Noen privilegier må de gamle ha.


Mars 2009

Diesel 10 år!!

Tenk at godjenta er blitt 10 år og hun er sprek som en 5-åring. Hopper og spretter og har sine meningers mot.

Gratulerer gode Diesel,
håper at jeg beholder deg i mange år framover.
Hun blir å finne i utstillingsringen i år også, så lenge hun synes det er stas får hun bli med. 

Den "gamle" damen som bare er helt utrolig

Diesel er min andre bearded collie, født i 1999.
Den første var Trixie, NUCH Certified Image. Det var en nydelig tispe, men hun ble dessverre syk og ble avlivet da hun var litt over syv år.  Da Trixie var to år, bestemte jeg meg for at nå var tiden inne for nr. 2 og det ble Diesel, som bare er helt herlig, hun er som min høyre hånd i arbeidet med hundeflokken. Hun styrer med bestemt, men veldig mild hånd. Hever aldri stemmen, bruker bare blikk og kroppsspråket sitt som er helt unikt.
Har aldri vært i nærheten av å angripe andre hunder,  ei heller har noen angrepet henne.  Vi har møtt sinte hunder, men de stopper et par meter unna henne for hun gir tydelig beskjed med bare å snu seg bort, at hun ikke vil ha noe med dem å gjøre.  Kan være litt sint hvis hanner snuser henne bak og ikke gir seg etter et lite lavt knurr, det er ikke lov. Er jo enig med henne der.
Diesel er en hund som takler enhver situasjon som måtte oppstå.
Gullet ble ikke stilt så veldig mye før hun ble veteran. Da gikk det veldig bra. Hun ble N UCH når hun var syv og et halvt år og dermed DK UCH. Hadde tatt certet i Danmark når hun var fem år. Utstilling er kjempestas og hun er virkelig med, går som en dronning i ringen og mange dommere synes hun har bevegelser som er ganske unike.
Dessverre har hun bare en etterkommer, Mollycoddles The One, Theon, som jeg bare måtte beholde.
Hennes foreldre er: N S UCH Certified Decoy og N S UCH Potterdale Virignia.

HD B

Diesels stamtavle