Mine tidligere hunder

 
Skrevet i 2011

Jeg fikk min første hund i 1964, det var en schäfertispe ved navn Pippi. Hadde etter hvert noen kull på henne. I det andre kullet hennes beholdt jeg en hann, Boss. Disse to bodde hjemme hos meg og familien min, fikk ikke lov til å ha flere hjemme. Holdt på med hundekjøring i noen år, konkurranse og ambulanse, så jeg hadde flere hunder boende rundt omkring.
Er medlem i Asker Trekkhundklubb enda.
Pippi og Boss var mine hjemmeboende hunder og godt kjent av folk i Asker på 1960-tallet.
Traff for litt siden en tidligere nabo og han husket godt "superhundene". Mange år etter at jeg flyttet hjemmefra ringte tidligere valpekjøpere og lurte på om vi holdt på med schäferehunder enda og det er jo hyggelig at de var fornøyd med hundene fra meg.Jeg hadde schäfere fram til 1979. Da måtte jeg dessverre ta den siste.

Etter ca. 6 måneder bare "måtte" jeg ha en ny hund og hadde lest om blandingen New Foundlender og Labrador og når jeg endelig fant den blandingen kom Nattja (6 uker) i hus. Det var en herlig og ukomplisert hund. Barna forgudet henne. De to eldste var nesten 4 år og 2,5 år når hun kom i hus. Om det var et eller 10 små barn rundt henne spilte ingen rolle, hun taklet alt. Vet ikke om noe hun reagerte negativt på, hun var en "once in a life-time" hund. Når hun var ca. 3 år ble min siste sønn født og Nattja var bare tolmodig. Om sommeren lekte hun med barna i sjøen og om vinteren trakk hun dem i pulk og på ski. Var en ordentlig familiehund. Hun ble etter hvert veldig gammel og når vi måtte avlive henne (vinterferien 1997) var hun 16,5 år og hun hadde aldri vært syk, hadde hørsel og syn intakt (om enn noe svekket) og alle tennene.Vi hadde allerede i 1992 bestemt oss for hvilken rase vi ville ha som neste hund, men jeg ville vente til Nattja ikke var mer. I 1997 kjøpte jeg da min første bearded collie, Trixie (NUCH Certified Image). Hun var også en herlig hund som vi hadde mye morro med. Må også få berømme oppdretteren hennes som lærte meg en masse om rasen og om oppdrett. Jeg fikk være med på alle valpefødslene hos henne etter at jeg kjøpte Trixie og det har jeg satt utrolig pris på. I 1999 kjøpte jeg Diesel (N DK UCH Certified Mollycoddle) som har gitt navnet til min kennel.

Etter hvert har det blitt flere hunder opp igjennom tiden og for tiden 5 her hjemme: Diesel, Thoen, Kicki, Gaya og Betty.
Jeg kjøpte Lhasa Apso, Tonfoss Knight In White, i 2000, men det funket ikke sammen med de andre hundene så han ble omplassert til hun som hadde vært barnepike for barna når de var små. Det var full klaff ved første blikk. Når Therese var i nærheten var jeg luft og det føltes fint når han flyttet i til henne og hennes familie i 2002.
Sommeren 2002 kom Marte i hus Gordons Touched By Magic. Hun flyttet til forvert i 2007 og har det veldig bra.
I 2004 kjøpte jeg min første løwchen, Gaya. Det er en artig skrue med mange rare lyder og et kroppsspråk som bare må oppleves.
Turbo, NORDJV.06 N UCH Mollycoddles Firedance ble født i Martes første og eneste kull. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å beholde en hanne fra det kullet. Han flyttet til forvert sommeren 2008 og har det veldig bra. Ser han fra tid til annen og det er helt tydelig at han trives i sin nye familie.
Theon, Mollycoddles The One er Diesels eneste avkom, så han har blitt boende her hos meg. Han er født på slutten av 2006.
Jeg kjøpte Kicki, Alisstair's I Get A Kick Out Of You i 2007.
Jeg har også beholdt Betty, Mollycoddles Flash Of Lightning fra Gayas andre kull. Sommeren 2011 kom Bella, Mollycoddles Go As You Please, tilbake til meg og hun bor nå hos Nina og Frank som kjøpte Lea i Gayas første kull.

Skrevet i 2015

Bella flyttet fra Frank og Nina til Anita etterhvert. Hun har hatt 3 kull med kjempefine valper.

2012

hadde Kicki sitt første og enste kullet og jeg beholdt Nike (N UCH Mollycoddle Just Do It!) som er supersøt tispe.

2013

17. januar ble Diesel avlivet, det var en veldig tung avgjørelse.

2014

I mars var jeg i Danmark og hentet Noddy (Lions Of Denmark Nothing To Loose, løwchen) en riktig liten hjerteknuser.

25. april fikk Betty hjerneslag og det var ingenting å gjøre, så hun fikk sovne inn. I mai så vi oss også nødt til å la Turbo slippe. Dette ble vel mye på kort tid.

2015

Jeg var i Danmark og hentet Netti (Lykkely Linet) i begynnelsen av mars. Hun er en veldig søt liten frøken og går fint inn i flokken her.

12 august, tidlig på morgenen her hjemme, sovnet dessverre Theon stille inn av hjerteproblemer. Heldigvis virket det som om han ikke hadde noen smerter noen steder.