30. jul, 2014

Gaya har blitt syk

Gaya har hanglet litt de siste dagene.

 

 

 

Gaya ville ikke ha mat på søndagen og heller ikke være noe særlig ute, men drakk endel.  Mandag virket hun virkelig syk, så jeg tok  tempen på henne. Den var 39 (ikke veldig mye feber, men litt). Hun virket veldig varm og slapp. Ringte veterinæren og hun mente at jeg skulle komme inn så de fikk se på henne. Når vi kom dit, hadde feberen steget til 40 grader. Det ble tatt endel blodprøver og så tok vi ultralyd for å sjekke livmoren. Den så ikke veldig bra ut. Så ut som det var mange cyster rundt omkring og livmoren skal ikke se sånn ut. Gaya fikk en antibiotikasprøyte og vi bestemte at operasjon skulle tas dagen etter, altså tirsdag. På kvelden ringte veterinæren og sa at alle blodprøvene var fine bortsett fra CRP'en, den var skyhøy.

 

Tirsdag formiddag dro vi avgårde til veterinæren igjen. Gaya ble operert og selve operasjonen gikk bra. Men under narkosen holdt det på å gå galt. De "mistet" henne og måtte gjenopplive henne, men etterpå gikk alt bra. Livmora var stor og tung med masse cyster og en begynnelse til lukket livmorbetennelse. Jammen bra vi fikk tatt den så fort.

 

Gaya spiste maten sin om kvelden og ville til og med ha mer.

 

I dag har alt bare gått fremover. Gaya vil helst være ute, men hun skal jo være i ro, så hun fikk være ute litt i en binge. Har satt opp en binge inne også med vann og  mat og en seng, der liker hun seg. Hun har spist og drukket og vært mange turer ute for å gjøre fra seg. Dette ser veldig bra ut.